Poboljšana bezbednosna situacija na Kosovu

© Flickr / Michał SacharewiczKosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandant Kfor-a general-major Frančesko Paolo Filjuolo ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu poboljšana i da je to rezultat kontinuiranih napora i saradnje između svih učesnika u procesu normalizacije, saopštio je danas Kfor.

Filjuolo je nakon jučerašnjeg sastanka sa načelnikog Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem potvrdio i „konstantne i nepristrasne napore misije NATO-a u cilju održavanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja, čime su stvoreni neophodni uslovi da se pomogne i podrži napredak, demokratija i modernizacija na Kosovu‟, navedeno je u saopštenju.

Udruženje nestalih i kindapovanih na KiM - Sputnik Srbija
Udruženje: Više od 500 nestalih Srba još nije pronađeno

Sastanka sa Dikovićem u Kruševcu je deo serije razgovora na visokom nivou sa najvišim zvaničnicima zemalja u regionu. Na kraju sastanka, kako se navodi u saopštenju, oba generala su potvrdila da će se njihova saradnja nastaviti i u budućnosti.

U skladu sa Vojno-tehnčkim sporazumom (VTS), komandant Kfor-a ima redovne sastanke sa načelnicima odbrana različitih zemalja koje se graniče za Kfor-ovom zonom odgovornosti, prenosi agencija Beta.

Da li je dovoljno samo izvinjenje?, pitaju se Srbi sa KiM - Sputnik Srbija
Da li će srpske sudije na KiM morati da napuste sudnice

Ovi sastanci predstavljaju priliku da se razmene informacije i gledišta u pogledu ukupne bezbednosne situacije na području Balkana. U poslednjih nekoliko meseci takvi sastanci na visokom nivou održani su u Podgorici, Tirani i Skoplju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala