Otmičari deteta sa Voždovca poznati francuskoj policiji

© Foto : Kenn KiserSaobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su otmičari deteta na Voždovcu imali originalne francuske pasoše, i da su od ranije poznati policiji Francuske.

Zbog otmice dvogodišnje devojčice u Beogradu uhapšeno je troje državljana Francuske, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.Uhapšeni su M. S. (45), S. A. G. (50) i Š. E. K. (25), osumnjičeni da su danas oteli dete u naselju Braće Jerkovića, u beogradskoj opštini Voždovac.

Nakon sveobuhvatne i opsežne akcije pripadnika MUP-a, osumnjičeni su uhapšeni oko 15.00 sati na području Sremske Mitrovice.

Devojčica je nađena bez povreda i vraćena roditeljima, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je otmica okončana posle policijske potere i da je bila angažovana i Granična policija, koja je imala zadatak da spreči otmičare da sa detetom pređu granicu.    

„Radi se o licima koja su imala kriminogenu prošlost. Ono što je dobro je da su oni sad u našim rukama i očekujemo punu krivičnu odgovornost, a ja se nadam i najteže sankcije“, rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Prema njegovim rečima, u narednim satima uslediće istraga o tome zašto je baš ovo dete oteto i zašto baš u ovom trenutku, a policija će raditi „celu noć“.

Ministar je kazao da se u ovom trentku ne zna koja zemlja je bila konačno odredište otmičara, ali da su krenuli najkraćom rutom prema Mađarskoj ili Hrvatskoj.

„Mi smo zatvorili sve izlaze sa auto-puta u celoj Srbiji, jer nismo znali da li je to možda varka, da li je to neko rezervno vozilo, da li postoji još jedno vozilo…“, objasnio je on i pohvalio saobraćajnu i graničnu policiju.

Stefanović je rekao da su otmičari u jednom trenutku zaustavili vozilo i pokušali da dete sklone ili čak „bace preko ograde“, ali da je to sprečeno brzom reakcijom policajaca na terenu.

On je dodao da se još uvek ne zna da li je slika u pasošu koji su otmičari pripremili za oteto dete zaista fotografija žrtve. Precizirao je da je dete na slici manje, ali da bi to mogla biti starija fotografija žrtve otmice.

„To ćemo znati sutra tokom dana. Imaćemo više informacija kad od francuskih kolega dobijemo detaljne informacije oko ovog pasoša“, rekao je ministar policije, ističući da će organi Srbije raditi u sadejstvu sa francuskim vlastima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala