Snimanje filma o Snoudenu u Moskvi

© AP Photo / Wolfgang KummEdvard Snouden
Edvard Snouden - Sputnik Srbija
Pratite nas
Deo filma o Edvardu Snoudenu, koji režira oskarovac Oliver Stoun, snimaće se tokom aprila u Moskvi, rekao je za RIA Novosti Anatolij Kučerena, advokat koji u Rusiji zastupa interese bivšeg američkog agenta specijalnih službi.

Kučerena je rekao da se upravo vratio sa snimanja u Nemačkoj i da je pun utisaka, s obzirom na to da će u njemu ipak učestvovati kao epizodista, i dodao da će snimanje biti nastavljeno u Moskvi krajem aprila.

„Glumiću u jednoj epizodnoj ulozi, ali zasad ne mogu da kažem kakva će ona konkretno biti“, rekao je advokat.

Prema njegovim rečima, tumač glavne uloge, glumac Džozef Gordon Levit, odlično se uklopio u lik.

„On veoma liči na čoveka kojeg glumi, povremeno ih je čak veoma teško razlikovati“, istakao je Kučerena.

Bivši saradnik Agencije za nacionalnu bezbednost SAD Edvard Snouden je u junu 2013. godine predao listovima „Vašington post“ i „Gardijan“ poverljiva dokumenta o programima špijuniranja specijalnih službi SAD i Velike Britanije na internetu.Nakon toga, on je otputovao u Hong Kong, a odatle u Moskvu, gde je jedno vreme bio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma. Rusija mu je dala privremeni azil od godinu dana, pod uslovom da prekine delatnost protiv SAD, a 1. avgusta 2014. godine Snouden je dobio trogodišnju vizu koja mu omogućava boravak u Rusiji.

Pod optužbom da je predao tajne podatke specijalnim službama drugih zemalja i počinio niz drugih zločina, Snoudenu preti kazna od 10 godina zatvora.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala