Policajci ranjeni u pucnjavi u Fergusonu

© REUTERSFerguson
Ferguson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za vreme protesta ispred zgrade policije u Fergusonu u SAD ranjena su najmanje dva policajca. Mlađem policajcu pucano je u lice, dok je njegov stariji kolega ranjen u rame ni jedan od njih nije u životnoj opasnosti.

Protesti u Fergusonu otrgli su se kontroli nakon što je pucano na dva policajca, koji su teško ranjeni, ali su oba u svesnom stanju. Jedna od učesnica skupa zabeležila je na svom mobilnom telefonu momenat kada je na policajce pucano.

Prvi čovek policije Sent Luisa Džon Belmar kaže da u trenutku kada je pucano na njih, oni nisu ništa radili, samo su stajali. On kaže da je na njih pucano samo zato što su policajci.

"To su veoma opasne prostrelne rane imajući u vidu da su policajci pogođeni u lice i u torzo. Oni se trenutno nalaze na lečenju i njihove porodice su sa njima. Imena policajaca još uvek ne ćemo objavljivati javnosti", rekao je Balmor.    

Demonstranti su se okupili ispred policijske stanice u Fergusonu samo nekoliko sati pošto je šef policije Fergusona Tomas Džekson najavio ostavku. Desetine okupljenih uzvikivali su parole kao što su: "Naša je dužnost da se borimo za slobodu" i "naša je dužnost da pobedimo". Demonstranti su tražili da Džekson podnese ostavku još kada je policajac Deren Vilson 9. avgusta 2014. godine ubio crnog tinejdžera Majkla Brauna.

Ubistvo crnog tinejdžera izazvalo je proteste širom SAD i dovelo je do toga da se postavi pitanje policijske upotrebe smrtonosne sile, naročito prema Afroamerikancima. Povodom dešavanja u u tom gradu oglasilo se i američko Ministarstvo pravde koje je najavilo da će iskoristiti sva svoja punomoćja da rasformira policijsku stanicu u Fergusonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala