Navijačka žurka u Pioniru, legende crno-belih na parketu

© Foto : KK PartizanGrobari za grobare
Grobari za grobare - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 7.000 ljudi prisutvovalo je večeras u Pioniru revijalnoj utakmici za pomoć Košarkaškom klubu Partizan, koja je okupila brojne legende crno-belih.

Timovi su bili podeljeni u „crne“ i „bele“, a nastupili su, između ostalih, selektor Aleksandar Đorđević, predsednik KK Partizana Predrag Saša Danilović i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević.

Velike količine nostalgije emotivnim navijačima izazvali su nastupi Dejana Milojevića, Gorana Grbovića, Nebojše Zorkića, Vuleta Avdalovića, Aleksandra Čubrila i drugih, koji su igrali zajedno sa sadašnjim košarkašima Partizana, prenosi Beta.

Beli tim su vodili Duško Vujošević i Žarko Stijović, a crni Vladimir Jovanović i Dragan Todorić, koji je nosio fudbalski dres Saše Ilića.

U loži je bio ceo fudbalski tim, a utakmicu su gledali mnogi bivši igrači Partizana, među kojima su Žarko Paspalj, Željko Rebrača, Miroslav Berić, Predrag Drobnjak, Ivo Nakić, Miroslav Pecarski, Uroš Tripković, Kosta Perović, Zoran Stevanović, Miloš Vujanić, Slaviša Koprivica i drugi.

Na kraju utakmice, koju je crni tim sa dobio 114:111, fudbaleri su sišli iz lože i izašli na teren sa košarkašima. Posle utakmice je pevao reper Gru, a posle njega i Grupa JNA.

Cela revijalna utakmica protekla je u znaku ljubavi prema klubu i sećanjima na istoriju crno-belih.

Meč „Grobari za nas“ organizovan je kao vid pomoći Košarkaškom klubu Partizan, koji je u velikim finansijskim problemima.

Đorđević i Danilović: Hvala navijačima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su navijači Partizana pokazali kako se voli tim, a onda se javno zahvalio Predragu Daniloviću za svoju veliku karijeru.

„Fenomen košarke je ovom akcijom po ko zna koji put dokazan na ovim prostorima. Navijači Partizana su još jednom pokazali kako se voli i bori za svoj klub. Divim se fenomenu koji postoji ne samo na parketu nego i na tribinama“, rekao je Đorđević posle utakmice.

On je bio u timu sa svojim saigračem iz dana kad je Partizan bio prvak Evrope, Predragom Danilovićem, koji je sada predsednik crno-belih, kao i s brojnim drugim igračima.

„Igrali smo sa legendama za koje sam ja navijao. S mnogima sam proveo nezaboravne dane u ovom klubu. Ovde sam najviše iz zahvalnosti prema Daniloviću, košarkašu koji je za ovu zemlju i klub uradio nestvarne stvari. Nikad mu se nisam javno zahvalio. Nikad ne bimo postali to što jesmo da nije bilo njega“, rekao je Đorđević.

Selektor je ocenio da je Danilović večeras postigao više poena.

„Sale (Danilovićev nadimak je Saša) je u boljoj formi, očigledno se spremao za ovaj meč. Uvek je bio veći radnik“, rekao je Đorđević.

Predsednik crno-belih rekako je da nije očekivao ovakvu zahvalnicu Đorđevića.

„Zatečen sam. To je naše uzajamno poštovanje koje smo imali svih ovih godina kao igrači, ali i ljudi. Ne mogu nikad da se izbrišu naši zajednički trenuci u Partizanu i reprezentaciji. Neizmerno sam mu zahvalan. On je ovaj klub učinio besmrtnim 1992, svima nam je promenio život i karijere na bolje“, rekao je Danilović.

On je imao posebnu zahvalnicu za navijače, koji su u košarkaškoj Evropi odavno jedan od zaštitnih znakova crno-belih.

„Dužan sam i zahvalan navijačima. Svih 15 godina od kad sam u klubu bezrezervno nas podržavaju. Oni ne navijaju za pojedince, oni navijaju za klub. Mi smo svi potrošna roba. Hvala i svima koji su pomogli a nisu bili u hali. Ovo je fenomen koji nećete naći nigde osim ovde“, rekao je Danilović.

Predsednik Partizana je rekao da finansijska pomoć znači i da će značiti još više ako se nastavi.

„Već ima veliki značaj. Svaki dinar je neophodan Partizanu. Uvek je u ovom klubu svaki dinar išao igračima i radnoj zajednici. Duboko poštovanje za navijače koji su ovo organizovali, nadam se da će zaživeti“, rekao je Danilović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala