AP tužio Stejt department zbog mejlova Hilari Klinton

© SputnikNjeni pomoćnici nisu tada preduzeli nikakave mere kako bi zaštitili njenu ličnu elektronsku poštu na serverima Stejt departmenta.
Njeni pomoćnici nisu tada preduzeli nikakave mere kako bi zaštitili njenu ličnu elektronsku poštu na serverima Stejt departmenta. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija Asošijeted pres podnela je danas tužbu protiv američkog Stejt departmenta sa zahtevom da se objavi elektronska pošta i dokumenti vlade iz vremena kada je Hilari Klinton bila državna sekretarka.

Tužba je podneta posle više zahteva po Zakonu o dostupnosti informacija, koji nisu ispunjeni. Među njima je jedan zahtev koji je AP izneo pre pet godina, kao i više njih iz leta 2013. godine.

Postupak AP-a usledio je dan pošto je Hilari Klinton progovorila o spornoj upotrebi privatnog i-mejl naloga dok je bila državna sekretarka, što je protivno američkim propisima.

Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Hilari Klinton koristila privatni mejl jer joj je tako bilo lakše

Zahtev američke novinske agencije tiče se njenih javnih i privatnih kalendara sastanka i obaveza, prepiske sa dugogodišnjim saradnicima koji bi mogli imati i važnu ulogu u kampanji za predsednika SAD, koju se očekuje da će najaviti; kao i elektronske pošte u vezi s akcijom na Osamu Bin Ladena i programa praćenja Nacionalne bezbednosne službe.

Hilari Klinton se smatra najozbiljnijim kandidatom Demokratske partije za predsednika SAD, zbog čega se očekivala neproblematična kampanja, ali ju je donekle osujetio incident s njenim privatnim i-mejl nalogom dok je bila šefica diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala