U Srbiji veći broj napada na nacionalnoj osnovi

© Wikipedia / Boris DimitrovPolicija Srbije
Policija Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od oktobra do decembra prošle godine registrovan je porast broja napada na Albance i Gorance u Srbiji, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, uz ocenu da je to posledica incidenta na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije, 14. oktobra 2014. godine.

Po njegovim rečima, veći broj napada registrovan je u odnosu na isti period 2013. godine.

„Registrovan je 31 slučaj napada na Albance i Gorance nakon te utakmice, od čega su u Vojvodini izvršena 24, a u centralnoj Srbiji sedam napada. Zbog tih napada, podignute su krivične prijave protiv 19 osoba“, rekao je Stefanović na sednici odbora za odbranu i bezbednost.

Na jugu centralne Srbije i u Kopnenoj zoni bezbednosti MUP je zabeležio 19 oružanih napada na pripadnike snaga bezbednosti sa teritorije Kosova u kojima nije bilo nastradalih.

„I dalje ćemo insistirati kod predstavnika Euleksa i drugih relevantnih institucija da se reši slučaj ubistva pripadnika žandarmerije Stevana Sinđelića“, naglasio je Stefanović, prenosi agencija Beta.

On je naveo da je na prostoru Kosova i Metohije registrovano 29 slučajeva etnički motivisanih napada na Srbe, što je u poređenju sa istim periodom 2013. godine, značajno povećanje. U tim napadima su povređene dve osobe srpske nacionalnosti.

Ministar je istakao da je od oktobra do decembra broj ilegalnih migranata u Srbiji povećan za tri puta, a rekao je i da je težište policijskog rada usmereno na otkrivanje onih koji ih krijumčare.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala