Putin potpisao zakon o Razvojnoj banci BRIKS-a

© Foto : Skrinšot"I svi koji danas kao mantru ponavljaju da se u današnje vreme rat ne može dobiti, moraju da priznaju – Putin je dobio bitku za Ukrajinu“, čitalac Zidojče Cajtunga iz Hanovera
I svi koji danas kao mantru ponavljaju da se u današnje vreme rat ne može dobiti, moraju da priznaju – Putin je dobio bitku za Ukrajinu“, čitalac Zidojče Cajtunga iz Hanovera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je zakon o ratifikaciji sporazuma o novoj Razvojnoj banci BRIKS-a, a dokument je priložen na zvaničnom sajtu za pravne informacije.

Sporazum o stvaranju banke bio je potpisan u junu 2014. godine u brazilskom gradu Fortaleze. Banka će postati jedna od najkrupnijih institucija razvoja sa najavljenim kapitalom od 100 milijardi dolara. Ona će finansirati krupne infrastrukturne projekte u državama BRIKS-a i zemljama u razvoju.

Lideri zemalja članova BRIKS - Sputnik Srbija
Razvojna banka BRIKS-a, dostojna alternativa MMF-u

Na leto će biti održana prva sednica Saveta direktora BRIKS-a u Ufi na kojoj će biti donete odluke o kandidaturi predsednika i zamenika predsednika banke BRIKS-a. Ministarstvo finansija Rusije očekuje da banka razvoja BRIKS-a počne da funkcioniše krajem 2015. godine, a kroz četiri do pet godina će proraditi u celini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala