Dejvis kup – Srbija pobedila Hrvatsku sa 5:0

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICViktor Troicki
Viktor Troicki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku sa 5:0 u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, a poslednji poen Srbiji doneo je Viktor Troicki, koji je u nedelju savladao Mata Delića sa 2:0.

Troicki je trijumfovao sa 6:4, 6:3 posle 55 minuta igre.

Srpski teniser nije imao većih problema da dođe do pobede nad 158. igračem na ATP listi. Troickom je u oba seta bio dovoljan po brejk da dođe do trijumfa.

Srbija je u subotu obezbedila plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, a u nedelju je četvrti poen doneo Filip Krajinović, koji je sa 2:0 savldao Franka Škugora.

Reprezentacija Srbije je tako prvi put u Svetskoj grupi Dejvis kupa ostvarila maksimalnu pobedu od 5:0 nad rivalom.

Prvog dana takmičenja, Srbija je povela sa 2:0, pobedama Đokovića nad Matom Delićem (3:0) i Troickog u meču sa Bornom Ćorićem (3:2).

Srbija se četvrti put u poslednjih šest godina plasirala među osam najboljih reprezentacija u Dejvis kupu.

U četvrtfinalu će naši teniseri igrati protiv pobednika duela između Argentine i Brazila.

Obradović: Pomerene su granice između Srbije i Hrvatske

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović rekao je danas da je susret između Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Kraljevu pomerio sve granice između te dve države.

U Kraljevu su pomerene sve granice i dogodilo se nešto što se u istoriji od kada smo mi i Hrvatska odvojili nije desilo. Nije se zviždalo hrvatskoj himni, Hrvati su ovde dočekani izuzetno i zajednički smo poslali u svet sliku da smo mi dve izuzetne evropske države koje su pokazale šta su kultura, sport…, rekao je Obradović novinarima u Kraljevu.

Obradović je čestitao Kraljevčanima na toplom prijemu obe reprezentacije.

Svaka čast Kraljevčanima, pokazali su da su kraljevi navijanja, i šta znači biti pravi domaćin, jer smo se ovde zaista prijatno osećali, rekao je Obradović.

Hrvatski mediji su takođe u više prilika istakli da je doček njihove reprezentacije u Kraljevu i atmosfera tokom susreta bila izuzetno prijateljska. Trener hrvatske reprezentacije Željko Krajan rekao je posle susreta da je sve bilo izvanredno, ali je u šali dodao da jedino srpski igrači nisu bili pravi domaćini“, jer su sve mečeve rešili u svoju korist.

On je pohvalio srpske reprezentativce, rekavši da je svima puno značila podrška Novaka Đokovića, kao i da mu mnogo znači povratak Viktora Troickog u punom sjaju, posle suspenzije zbog izbegavanja doping testa.

Posle svega izdržanog, Viktor je među nama, pun energije, snage, pobeđuje i predlažem Holivudu da o njemu snimi film, rekao je Obradović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala