Vanredna situacija u 10 opština zbog reka i snega

© Foto : naš čitalac: Goran RadulovićStanje na putevima u jugozapadnoj Srbiji
Stanje na putevima u jugozapadnoj Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vanredna situcija zbog obilnih padavina i dalje je na snazi u 10 opština - u Smederevu, Tutinu, Koceljevi, Sjenici, Brusu, Ivanjici, Arilju, Novoj Varoši, Topoli i Ljuboviji.

Kako se navodi u saopštenju MUP-s situacija se normalizovala na teritoriji Uba i Smederevske Palanke gde je bilo problema sa poplavama.

Snabdevanje elektičnom energijom takođe se normalizuje u većem delu teritorije gde je prethodnih dana došlo do prekida snabdevanja.

Tamnava poplavila više domaćinstava

Najkritičnije je u Medveđi, Tutinu i Ivanjici gde više od 1.000 domaćinstava trenutno nema električnu energiju. Ekipe elektrodistribucije su na terenu rade na stabilizaciji.

© Foto : freeimages.comZbog izlivanja Tamnave angažovan Tim sa spasavanje
Zbog izlivanja Tamnave angažovan Tim sa spasavanje - Sputnik Srbija
Zbog izlivanja Tamnave angažovan Tim sa spasavanje

U Mačvanskom okrugu, reka Sava je u blagom opadanju kao i bujični vodotokovi i stanje na terenu se stabilizuje. U Loznici, Malom Zvorniku, Krupnju i Ljuboviji snabdevanje elektičnom energijom se stabilizuje. Oko devedeset odsto puteva prohodno je i radi se na raščišćavanju preostalih pravaca, navodi se u saopštenju.

MUP dodaje da je u Kolubarskom okrugu zbog visokog vodostaja Tamnave, ugroženo više seoskih domaćinstava koji su odbili evakuaciju.

"Angažovan je Tim za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP-a, Područno vatrogasno spasilačko odeljenje Ub, Vatrogasno-spasilačka brigada Valjevo kao i lokalne snage osposobljene za zaštitu i spasavanje", dodaje MUP.

U šumadijskom okrugu reke na području Aranđelovca, Topole, Rače i Batočine su se vratile u korito i nema ugroženog stanovništa. Sve službe su u pripravnosti i angažuju se po potrebi.

Nivo Velike Morave je u blagom porastu ali su sve potencijalne opasne zone proverene i nema opasnosti od plavljenja dok je nivo reke Gruže u blagom opadanju i nema ugroženog stanovništva.

Voda koja se pojavila u Nišavskom okrugu zbog atmosferskih voda se povukla sa kritičnih me sta u rečno korito.

U Podunavskom okrugu, kao posledica obilnih kišnih padavina na teritoriji Smedereva došlo je do plavljenja poljoprivrednih površina u nekoliko sela. Na teritoriji Smederevske Palanke nema poplavljenog ili ugroženog domaćinstva i vanredna situacija na ovom području je ukinuta.

Veliki sneg na jugu i zapadu Srbije

Sneg - Sputnik Srbija
Kopaonik: Zaglavljena tri autobusa, blokiran saobraćaj

Usled jakog vetra i snežnih nanosa u Raškom okrugu obustavljen je saobraćaj na putnom pravcu Brzeće-Jaram-Kopaonik.

U Rasinskom okrugu zbog snežnih nanosa proglašena je vanredna situacija u Brusu. Put Brus-Brzeće-Kopaonik preko Jarma obustavljen je i neprohodno je više lokalnih puteva.

U Zlatiborskom okrugu, na teritoriji Arilja proglašena je vanredna situacija zbog neprohodnosti oko 400 km opštinskih i seoskih puteva dok je u Sjenici visina snežnog pokrivača 42 cm i svi reginalni putevi su prohodni. Vanredna situacija je proglašena i na teritoriji Nove Varoši.

U Moravičkom okrugu, na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacije usled snežnih padavina i otežanog snabdevanja stanovništva električnom energijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala