Zatvoren pristup Beloj kući, eksplodirao kamion

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tajna služba SAD zatvorila je pristup Beloj kući nakon što se u okolini začula detonacija dok se čekao polazak Baraka Obame helikopterom u grad Selma u Alabami.

Prema nepotvrđenim informacijama, eksplodirao je kamion sa hranom, prenose mediji.

Jedinica K9 Tajne službe pregledala je jedno vozilo na uglu 16. avenije i Avenije Ustava, koja se graniči s južnim travnjakom Bele kuće, saopštio je imejlom portparol te službe Brajan Liri.

U međuvremenu je vašingtonska Vatrogasna služba prijavila kako se na 15. Severozapadnoj ulici (istočno od Bele kuće) zapalio pokretni kiosk za prodaju hrane i kako je ta vatra ugašena.

Bezbednosno osoblje ogradilo je pristup sa Beloj kući sa severa — od strane parka Lafajet.

Umesto helikopterom, Obama, njegova žena Mišel, ćerke Malija i Saša, kao i predsednikova tašta Merien Robinson, napustili Belu kuću u koloni automobila, da bi potom avionom vazduhoplovnih snaga SAD otputovali za Alabamu.  

Novinari koji su se okupili na južnom travnjaku da bi ispratili predsednika Obamu i njegovu suprugu na obeležavanje 50. godišnjice istorijskog marša u Selmi, u Alabami, nakon detonacije su premešteni u sobu za brifinge, a ulazi u Belu kuću su zaključani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala