Policajac u SAD ubio crnog tinejdžera

© Foto : Kenn KiserSaobraćajna nesreća
Saobraćajna nesreća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policajac iz Viskonsina ubio je, po svemu sudeći, nenaoružanog afroameričkog tinejdžera, što je izazvalo protest na mestu ubistva, izjavio je šef policije Medisona Majk Koval i dodao da je policajac došao na mesto ubistva zbog prijavljenog uznemiravanja u petak oko 18.30 sati po lokalnom vremenu.

Provalio je u stan, u koji je ušao i 19-godišnji mladić osumnjičen i za jedan nedavni napad. Usledila je borba između osumnjičenog i policajca u kojoj je tinejdžer ubijen, izjavio je Koval.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se oko 100 demonstranata na mestu ubistva koji pred policajcima uzvikuju slogane poput: Kome možete verovati? Policiji ne možete“.

Većina demonstranata je posle toga protestovala ispred zgrade gradske skupštine u Medisonu, što se vidi na osnovu video-snimaka objavljenih na Tviteru, navodi Rojters, i zaključuje da nije jasno da li je neko uhapšen.

List Viskonsin stejt džurnal je objavio da su se drugovi ubijenog tinejdžera, kojeg su demonstranti identifikovali kao Entonija Tonija Robinsona, okupili na mestu ubistva. O Toniju su rekli da je bio osoba vesele naravi, prenosi B92.

Gradonačelnik Medisona Pol Soglin je izjavio da će biti sprovedena opsežna istraga o ubistvu, u skladu sa novim zakonom države.

Ovo je neopisiva tragedija. Očekujem da će biti mnogo gneva i nezadovoljstva, rekao je gradonačelnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala