Sud potvrdio optužnicu za ubistvo Ćuruvije

© Foto : freeimages.comAdvokati traže sastanak sa ministrom pravde
Advokati traže sastanak sa ministrom pravde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, koju je u decembru prošle godine podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, potvrđeno je agenciji Beta u tom Tužilaštvu.

Po optužnici za ubistvo Ćuruvije terete se načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskog centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara i od tada su u pritvoru, Marković je na izdržavanju kazne, a Kurak je u bekstvu.

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom od pištolja udario u glavu njegovu suprugu Branku Prpu, koja je bila u tom trenutku s njim.

Kako se navodi, Ćuruvija je ubijen zbog „javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritika nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti“.

Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. godine u dvorištu ispred ulaza u zgradu, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

U optužnici je navedeno da je ubijen između 16.39 i 16.45. Kada optužnica postane pravosnažna, biće zakazano pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala