Slovenija prihvatila ambasadora „batinaša“

© Sputnik / Aleksandar Utkin / Uđi u bazu fotografijaCrna Gora
Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenačko Ministarstvo spoljnih poslova dalo je saglasnost da novi ambasador Crne Gore u Ljubljani bude bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša za koga se vezuju brojne afere i skandali.

List navodi da je bivši gradonačelnik Podgorice uz mnoge afere, poznat po incidentu kada je sa sinom fizički napao fotoreportera i glavnog urednika Vijesti, jer su fotografisali njegovo nepropisno pakirano vozilo, piše ljubljansko Delo, a prenosi Beta.

„Institucija kao što je Ministarstvo spoljnih poslova, čiji je prioritet i očuvanje ugleda Slovenije u svetu, dalo je saglasnost za prijem čoveka koji bije novinare, čoveka kojeg povezuju sa korupcijskim skandalima i o kojem i u našoj bivšoj republici tvrde da bi hitno trebalo pružiti stručnu pomoć, a ne nagradu u vidu ambasadorskog mesta u članici EU“, navodi list.

Delo dodaje da „nije kriva Crna Gora što je čoveka koji rađe od glave upotrebljava pesnice i koji u fondu reči, a kamoli u ponašanju, nema integritet, nego Slovenija koja je ’batinašu‘ dala zeleno svetlo“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala