Bžežinski se založio za naoružavanje Ukrajine

© Sputnik / Mihail Klimenjev / Uđi u bazu fotografijaZbignjev Bžežinski
Zbignjev Bžežinski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Zbignjev Bžežinski založio se za naoružavanje Ukrajine defanzivnim oružjem, ali je istovremeno upozorio da se Rusiji moraju dati garanacije da slobodna, demokratska Ukrajina neće težiti tome da uđe u NATO.

„Moramo da garantujemo Rusima da slobodna, demokratska, evropska Ukrajina neće težiti da uđe u NATO, što Rusija vidi kao pretnju, već da će postupiti kao Finska, koja je slobodna, nezavisna evropska zemlja, ali nije članica NATO-a“, rekao je Bžežinski poljskoj televiziji TVN24, prenosi Beta.

Drugi element rešenja sukoba u Ukrajini uz garancije Rusiji da se NATO neće širiti na Ukrajinu, po oceni savetnika administracije bivšeg američkog predsednika Džimija Kartera, jeste isporuka defanzivnog oružja Ukrajini.

„Moramo da budemo u stanju da isporučimo defanzivno oružje Ukrajini, zato što, ako im takvo oružje ne pošaljemo, sve što će Putin morati da uradi kako bi trijumfovao jeste da izazove dalju eskalaciju sukoba“, kazao je Zbignjev Bžežinski.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala