Vukčević: Nema dokaza protiv Stojanovića

© AP PhotoVladimir Vukčević
Vladimir Vukčević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da ne zna šta od dokaza poseduje Euleks ali da se, kada je reč o saznanjima srpskog Tužilaštva, poslanik Srpske napredne stranke i bivši oficir Vojske Jugoslavije Momir Stojanović nije pojavio kao potencijalni počinilac ratnih zločina.

U intervjuu za Večernje novosti, Vukčević je rekao da srpsko Tužilaštvo za ratne zločine tretira zločin u Mejama kod Đakovice i da ima određena saznanja o tom događaju i eventualnim počiniocima.

„Momir Stojanović se do sada nije pojavio kao potencijalni počinilac krivičnog dela ratnih zločina, ali ne znam šta od dokaza poseduju kolege iz Euleksa“, rekao je Vukčević.

Vukčević je rekao da pitanje zbog čega su optužnice podignute baš sada, a ne ranije, zalazi u domen politike, a ne pravosuđa, ali je i dodao da je spreman da uz odgovarajuće saglasnosti nadležnih organa proveri i ovde navode koji se stavljaju na teret Stojanoviću i ostalima sa poternice.

Gabriele Meuči šef Euleksa na Kosovu - Sputnik Srbija
Dvadeset osumnjičenih za zločine u Đakovici

Opštinski sud u Đakovici raspisao je nedavno poternice protiv više Srba iz tog grada za navodne ratne zločine počinjene tokom rata na Kosovu 1999. godine. Među osumnjičenima je i Stojanović, koji je za vreme rata bio načelnik bezbednosti Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije.

Odgovarajući na pitanje da li se proveraju i optužbe na račun načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, Vukčević je rekao da tužilaštvo proverava sve navode koji dospeju do njega i da je tako učinjeno i 2009. godine, kada je ustanovljeno da nema dokaza koji bi teretili Dikovića. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala