Ruski dizajneri u novoj sezoni predlažu romantiku, hipi i noar

© SputnikModa - Ilustracija
Moda - Ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstojeće leto obećava nam raznovrsnost, bar kada je o modi reč. Neki od vodećih ruskih dizajnera kažu da će u trendu posebno biti crne haljine s otvorenim ramenima ili leđima i ženstvene suknje srednje dužine, s raskošnim naborima, kao i cvetni printovi.

Romantika, noar i stil sedamdesetih modni su trendovi za sezonu proleće-leto 2015.

I romantika i noar

„Novo leto obećava raznovrsnost. S jedne strane, u modi su romantična lakomislenost: cvetni printovi, pastelne boje i lagane siluete. S druge, u trendu je tema noara, a pre svega crne haljine s otvorenim ramenina ili leđima. Takođe, nosiće se ženstvene suknje srednje dužine, s raskošnim naborima“, navodi ruski modni dizajner Igor Čapurin.

U modu se, dodaje Čapurin, vraća i dekor u stilu art nova, a posebno će poželjni biti ukrasi od perja, kristala i vezeni detalji.

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaNeki od vodećih ruskih dizajnera kažu da će u trendu posebno biti haljine s otvorenim ramenima ili leđima kao i cvetni printovi.
Neki od vodećih ruskih dizajnera kažu da će u trendu posebno biti haljine s otvorenim ramenima ili leđima kao i cvetni printovi.  - Sputnik Srbija
Neki od vodećih ruskih dizajnera kažu da će u trendu posebno biti haljine s otvorenim ramenima ili leđima kao i cvetni printovi.

„Proleće se ne može zamisliti bez laganih haljina, koje će biti prilično komotne — oversajz. Što se tiče boja, aktuelne su nijanse mentola, hladni tonovi roze i žute, kao i nijanse zlata i meda. Široke pantalone će izgledati veoma savremeno na proleće i leto, ali i kratki i uski modeli koji otkrivaju gležnjeve“, najavljuje Čapurin.

Hipi je ponovo u modi

„Jedan od najistaknutijih trendova u predstojećoj sezoni jeste stil sedamdesetih: slobodne siluete, dugačke suknje koje slobodno padaju, baršun na asesoaru i torbama. Drugi primetan trend je krupan cvetni print“, kaže ruska dizajnerka Alena Ahmaludina.

Isto misli i modna dizajnerka Maša Cigalj, koja takođe preporučuje slobodnu siluetu. „Najistaknutiji trend su široke lepršave pantalone, koje se mogu nositi sa cipelama na štikle, kao i sa sportskom obućom. Takve pantalone pristaju svakoj figuri. Isto tako, kao i nijanse plave, koja ponovo ulazi u modu — one pristaju ljudima sa svakom bojom kose i kože“, kaže Maša Cigalj.

Prema njenim rečima, u modu se vraća i zelena boja, a u trendu će biti i ženstvene, lagane i lepršave haljine u kombinaciji sa sportskom obućom.

Maša Cigalj je dodala da će se u predstojećoj sezoni nositi stvari nadahnute hipi stilom: haljine s asimetričnim izrezom, geometrijski printovi, lepršave linije, pojasi u boemskom stilu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala