Joca Amsterdam oslobođen optužbe za ubistvo Pukanića

© Foto : zvačni sajt Apelacionog sudaApelacioni sud u Beogradu
Apelacioni sud u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, pravosnažno je danas oslobođen optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, dok je Željku Milovanoviću potvrđena kazna od 40 godina zatvora, na koju je osuđen kao izvršilac ubistva, odlučio je Apelacioni sud u Beogradu.

Apelacioni sud je saopštio da je presuda za Milenka Kuzmanovića, koji je osuđen za pomaganje, ukinuta i vraćena Specijalnom sudu na ponovni postupak.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud doneo pravilan zaključak da tužilac sudu nije pružio jasne i nedvosmislene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvoj polovini 2008. godine na teritoriji Republike Srbije organizovao kriminalnu grupu.

Kako je navedeno, nema dokaza ni da su Milovanović i Kuzmanović, kao i zagrebčani Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, postali pripadnici ove grupe i tako organizovani izvršili ubistvo Pukanića.

Sreten Jocić se nalazi na izdržavanju druge kazne od 15 godina zatvora, na koju je osuđen zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala