Španija odbacuje optužbe da želi da obori vladu Ciprasa

© Fotohost-agentstvo / Uđi u bazu fotografijaMarijano Rahoj
Marijano Rahoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik španske Vlade Marijano Rahoj u nedelju je odbacio optužbe svog grčkog kolege Aleksisa Ciprasa da stvara „centar protiv Atine“, čiji je cilj svrgavanje levičarske vlade u Grčkoj.

Predsednik Vlade Grčke Aleksis Cipras juče je izašao sa krajnje oštrom izjavom na račun Madrida i Lisabona koji, navodno, stvaraju „centar protiv Atine, čiji je cilj „obaranje vlade i neupeh pregovora sa Evropskom grupom o restrukturizaciji kredita. Prema rečima Ciprasa, španska i portugalska Vlada se plaše rasta popularnosti „radikalnih snaga u svojim zemljama pred izbore.

Rahoj je izjavio u nedelju u Sevilji da je Siriza obećala Grcima ono što ne može da ispuni. „Mi ne snosimo odgovornost za neuspeh grčkih radikalnih, levih snaga koje su obećale ono što ne mogu da ispune, što je već i pokazano, kazao je Rahojo, prenosi list El Pais.

„Tražiti neprijatelja spolja — to je trik koji smo više puta videli tokom istorije, ali to ne rešava probleme, već ih samo pogoršava. Jedini način da se bude ozbiljan — ne obećavati ono što znaš da ne možeš da ispuniš, dodao je španski remijer.

On je podsetio i da je Španija izdvojila 26 milijardi evra kredita Grčkoj „u teškom trenutku za njen budžet.

„Neka svi ispunjavaju svoje obaveze i obećanja, kao što smo to mi uradili. U suprotnom, nemoguće je graditi ujedinjenu Evropu, dodao je Rahoj. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala