U Donjecku nove provokacije

© Sputnik / Den Levi / Uđi u bazu fotografijaPosledice granatiranja Donjecka
Posledice granatiranja Donjecka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posmatrači OEBS-a zabeležili su otvaranje vatre iz minobacača i artiljerije u Donjecku, kaže se u saopštenju pres-službe misije.
Teško naoružanje DNR - Sputnik Srbija
Ustanici završavaju povlačenje teškog naoružanja

Vatra je otvorena u centru Donjecka i jugozapadno od lokacije eksperata. Prema njihovim podacima, najveće borbe se poslednjih dana vode u blizini aerodroma.

U rejonu naselja Peski juče je poginuo foto-reporter ukrajinskog lista Sevodnja Sergej Nikolajev. Ima gubitaka i među ustanicima  eksplodirao je automobil u kojem su se nalazili ustanici: jedan čovek je poginuo, dok je dvoje ranjeno. U DNR su saopštili da je to namerno izvedeno kako bi se osujetio Minski sporazum.

Tokom poslednja 24 časa sa teritorije pod kontrolom ukrajinskih snaga izvedeno je 11 napada, od kojih 4 minobacačka. Iz pravca naselja Peski, ukrajinske snage bezbednosti nastavljaju sa napadima na naselje Spartak, saopštio je Eduard Basurin, zamenik komandanta Korpusa ministarstva odbrane DNR.

U međuvremenu, obe strane nastavljaju sa povlačenjem teškog naoružanja. U DNR saopštavaju da će proces završiti do kraja dana. Ustanici Luganske Narodne Republike su povukli vojnu tehniku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala