Maduro nazvao Buša teroristom i zabranio mu ulaz u zemlju

© Sputnik / Aleksej Nikolьski / Uđi u bazu fotografijaNikolas Maduro
Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obavestio je u subotu javnost o uvođenju obaveznih viza za sve Amerikance koji dolaze u Venecuelu. Prema njegovim rečima, to se radi kako bi se država zaštitila od mešanja SAD u njene unutrašnje poslove.

Jedan broj političkih lidera SAD koji su kršili ljudska prava bombardujući zemlje, kao što su Sirija, Irak i Avganistan, ne mogu ući u Venecuelu, jer su oni — teroristi, izjavio je Maduro.

Među tim liderima su, prema rečima šefa venecuelanske države, Džordž Buš mlađi, bivši potpredsednik SAD Dik Čejni, kongresmeni-republikanci Bob Melendes i Marko Rubio.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro objavio je u subotu i da je uhapšen pilot — građanin SAD koji je, navodno, vršio špijunske aktivnosti na teritoriji te južnoameričke države.  

Poslednjih dana, identifikovali smo i uhapsili Amerikanca, umešanog u mračne poslove — vojnim žargonom to se naziva tajni zadatak, špijunaža — koji je pokušavao da vrbuje ljude u naseljima na venecijanskoj obali i u selima, navodi reči Madura državna televizija Venecuele.

Prema rečima šefa Venecuele, hapšenje je izvedeno u državi Tačira. Pilot, latinoamrikanac po poreklu, uhvaćen je sa velikom količinom različite dokumentacije. U ovom trenutku daje izjavu, naveo je predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala