Dug Srbije raste za 195 evra u sekundi

© zvanični sajt Demokratske strankePredsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić
Predsednik Pokrajinske vlade i Demokratske stranke Bojan Pajtić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da su u januaru plate manje za 21 odsto nego u decembru, prenosi B92, na šta su naprednjaci šefu vojvođanske Vlade poručili da je po ko zna koji put „izgovorio neverovatne besmislice“.

Pajtić je ocenio da je smanjenje plata od 21 odsto za samo mesec dana dramatično, i apelovao na Vladu da još jednom posluša DS da angažuje i stručnjake iz te partije.

„Nudili smo pomoć i podršku u rešavanju problema jer mi jesmo opozicija Vladi, ali nismo opozicija Srbiji. Posebno je dramatična činjenica da se Vlada Srbije zadužila, od početka godine do danas, više od 750 miliona evra. Ako se uporede zaduživanja od 20002012. godine, kada je zaduživanje bilo svega tri evra u sekundi, i zaduživanje od kad je SNS došla na vlast, imamo 195 evra u sekundi. To je dokaz koliko je besmisleno opravdanje da se Srbija zadužuje da bi se vraćali dugovi iz nekog prethodnog perioda“, rekao je Pajtić.

Srpska napredna stranka je kao odgovor na Pajtićeve navode poručila „da je šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, po ko zna koji put, izgovorio neverovatne besmislice“.

SNS je pritom naveo da su najveći deficit, najveći rast javnog duga geometrijskom progresijom, najveći broj nezaposlenih, astronomski broj pljačkaških privatizacija u Srbiji bili upravo u vreme vladavine njegove Demokratske stranke.

„Bojan Pajtić se nikada ničim nije ozbiljno bavio, a ni danas se ne bavi, on ništa ne razume. Pajtiću je jedino bitno kako da sakrije dugove Demokratske stranke, kako da bude što manje na svom poslu, i kako da nastavi da apsolutno ništa ne radi u korist građana Vojvodine, koji ga i danas plaćaju“, navodi se u saopštenju naprednjaka.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala