Nove sankcije Zapada neće ostati bez odgovora

© Sputnik / Valerij Meljnikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Rjabkov
Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva će biti spremna da odgovori na eventualne nove sankcije SAD koje su slabo povezane sa realnošću, izjavio je ruskim novinarima zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

„Sve u svemu, nove sankcije su moguće. To se već dešavalo, kada su uzroci zbog kojih su uvođene ranije sankcije nestali ili se situacija menjala. Zato je potrebno biti spreman za takav slučaj“, izjavio je Rjabkov u intervjuu ruskim medijima.

Prema njegovim rečima, izrada odgovora je u toku, „ali objavljivati unapred i, uopšte, objavljivati neke stvari bilo bi nepravilno, jer bi to bilo u suprotnosti sa našom politikom odgovornog odnosa prema međudržavnim standardima“.

„To nije situacija kada je apsolutno uvek primenljiv princip „oko za oko“, iako je i reflektivnost nekad potrebna. Mi za sebe ostavljamo sve opcije – među kojima su se upotrebljavali, a ako bude potrebno, upotrebljavaće se i dalje – prilično bolne kontramere“, kazao je zamenik ministra.

On je naveo i da Rusija ne objavljuje uvek svoj odgovor na zapadne sankcije. „Što se tiče odgovora, mi ne trčimo za piar-efektom u toj oblasti. Naravno, ne uvek, ali to što je urađeno u trenutku efekta, uključujući i asimetričnost, treba da postane dostojno objave. Nastavljamo da se pripremamo za moguće nove sankcije. Ne vidimo vezu između američkih akcija u sferi sankcija i time što se dešava u realnosti, u okruženju. To su neke dve sfere koje se ne dodiruju“, izjavio je Rjabkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala