Šarić: Nisam kriv, Tužilaštvo izmišlja dokaze

© AFP 2023Darko Šarić
Darko Šarić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optuženi Darko Šarić negirao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je kao organizator učestvovao u švercu 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike i ocenio da je suđenje samo formalnost zbog postojećih pritisaka na sud i javnih osuda.

„Nemam veze sa izvršenim krivičnim delima. U svim optužnicama ja figuriram kao organizator, kao neko ko je osmislio plan, dao uputstva… bez konkretnih radnji i dokaza“, rekao je Šarić iznoseći odbranu.

Optuženi je rekao da je cilj tužilaštva da glume velike pravnike nameštanjem dokaza u saradnji sa svedocima saradnicima, dodavši da su dokazi „izmišljotine“.

„Teško je braniti se u ovakvoj situaciji kada mi je bivša vlast obezbedila ovako negativni publicitet“, naveo je Šarić dodajući da pet godina trpi „razapinjanje i linčovanje u javnosti“.

On je kazao da je postojala „neverovatna mržnja“ bivšeg rukovodstva Srbije prema vlastima Crne Gore i da mu je nuđeno da svedoči protiv određenih ljudi u Crnoj Gori, a kasnije i protiv (tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova) Ivice Dačića.

Prema njegovim rečima, sve to mu je nuđeno „neformalno, preko doušnika“.

Šarić je naveo da je optužnica protiv Rodoljuba Radulovića, koji se tereti da je bio važna karika u narko-klanu, politička zbog njegovog prijateljstva sa Ivicom Dačićem.

„Oni su Dačića sve vreme ucenjivali zbog slika sa letovanja iz 2008. godine“, rekao je Šarić, prenosi agencija Beta.

Optuženi je kazao da se optužba protiv njega zasniva na rečima svedoka saradnika Draška Vukovića i Nebojše Joksovića i da zamenik tužioca Saša Ivanić nema dokaze već samo njihovu reč.

„Priča Draška Vukovića o meni je rekla-kazala i čista izmišljotina. On mene nikada u životu nije video“, rekao je Šarić, navodeći da je tužilac Vukoviću „završio“ jedan predmet koji se tiče njegovog „spektakularnog bekstva iz zatvora u Danskoj“.

Za drugog svedoka-saradnika Nebojšu Joksovića, Šarić je rekao da ga je mnogo voleo i da je bio genije da izvuče najviše para od svih.

„Joksović nikada nije više lagao nego kada je postao svedok-saradnik. Od svih dokaza tužioca, imamo samo reč Nebojše Joksovića“, kazao je optuženi.

Šarić je upitao da li je normalno to što je njegova imovina unapred prodata, bez presude.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala