Četrdeset emigranata povređeno na auto-putu kod Leskovca

© FotoHitna pomoć
Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Pratite nas
U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila jutros oko 4.30 sati na auto-putu Leskovac – Vranje povređeno je 42 ilegalna emigranata, koji su zbrinuti u Opštoj bolnici u Leskovcu i kliničkim centrima u Beogradu i Nišu.

Vozač kombija koji je prevozio emigrante pobegao je sa lica mesta, potvrdio je za Sputnjik portparol policijske uprave Leskovac Boban Zdravković.

Do nezgode je došlo u Donjem Krajincu kada je kombi „iveko“, u kojem je vozač prevozio ilegalne emigrante sleteo s puta, iz zasad neutvrđenih razloga.

Na mesto događaja stigli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su odmah pomogli povređenim migrantima. Uz policiju, uviđaj je izvršio i zamenik osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

„Vozač kombija pobegao je sa mesta događaja i policija preduzima sve zakonom propisane mere i radi na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj“, izjavio je Zdravković.

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević izjavio je za Sputnjik da je u toj bolnici zbrinuto 42 pacijenta.

„Od toga je šestoro transportovano za Niš, dok su četiri pacijenta prebačena za Beograd. Osam pacijenata zadržano je u službi ORL leskovačke bolnice, 7 pacijenata je zbrinuto u službi hirurgije, šest u službi neurologije. Ostali pacijenti uglavnom su lakše povređeni“, precizira Dimitrijević.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće u kojoj su dve osobe zadobile povrede opasne po život neprilagođena brzina, s obzirom na to da se kombi, nakon što je sleteo s puta, zaustavio 150 metara dalje u njivi.

Prema prvim informacijama, emigranti iz Nigerije, Bangladeša i Sirije ilegalno su ušli u Srbiju, a pretpostavlja se da su krenuli ka Mađarskoj i drugim zemljama EU.

U Srbiji 2015. podnesena 91 krivična prijava za krijumčarenje ljudi

Od početka 2015. godine u Srbiji je podneta 91 krivična prijava protiv 141 osobe osumnjičene za krijumčarenje ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi u saopštenju, u 2014. godini je na srpsko-mađarskoj granici sprečeno oko 3.800 ilegalnih prelazaka, prenosi agencija Beta.

„Podneto je 277 krivičnih prijava protiv 516 osoba koje su krijumčarile 3.181 osobu i, ono što je bitno, vozila kojim se osobe krijumčare trajno se oduzimaju“, rekao je zamenik načelnika Uprave granične policije Dragan Gligorić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala