"Tačijeva najava tužbe protiv Srbije je uvreda za žrtve"

© Sputnik / Ilja Pitaljev / Uđi u bazu fotografijaHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo Milovan Drecun ocenio je danas da je najava zamenika premijera Kosova Hašima Tačija da će tužiti Srbiju za genocid, uvreda za žrtve zločina.

"Najava Hašima Tačija da će tužiti Srbiju za genocid je zaista uvreda za žrtve — da onaj ko je najodgovorniji za počinjene zločine, nekog drugog tuži", kazao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije, prenosi agencija Beta.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) je istakao da je "teroristička" Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) "planski izvodila nasilje" koje se može protumačiti kao genocidna namera, te da će Specijalni sud za zločine OVK, kada bude formiran, utvrditi da li je bilo genocida.

"Što se Srbije tiče, pripadnici njenih snaga bezbednosti su branili kompletno stanovništvo upravo od OVK", naveo je Drecun.

Prema njegovim rečima, za formiranje Specijalnog suda koji će podići optužnice protiv pripadnika OVK koji su počinili zločine nad stanovništvom, potrebno je, po sadašnjim procenama, obezbediti 200 do 300 miliona evra i sudije.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Tači je najavio da će Kosovo tužiti Srbiju za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala