Kriju se dokumenta o planu za „Beograd na vodi“

© Flickr / Nikola MarkovićBeograd na vodi maketa
Beograd na vodi  maketa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizacija Transparentnost Srbija (TS) ocenila je danas da sve ukazuje da nije dopušteno da se u javnosti pojavi ijedan dokument koji bi ukazao na kršenje procedure pri izradi prostornog plana za projekat „Beograd na vodi“.

TS je saopštila da je od Urbanističkog zavoda Beograda dobila samo deo odgovora kada je zatražila dokumente s ciljem da se razjasne tvrdnje koje ukazuju na kršenje procedure planiranja, a da je najnoviji odgovor Zavoda, od 20. februra, to da tražene informacije ne postoje.

TS podseća da je direktor Urbanističkog zavoda Nebojša Stefanović u intervjuu Politici oktobra 2014. godine izneo da je u izradi detaljnog plana regulacije“ za područje priobalja reke Save polazna osnova bio plan za izgradnju Beograda na vodi. Taj plan je izradio potencijalni investitor tog projekta, a sa predstavnicima te firme su vođeni pregovori i, kako je rekao Stefanović, bilo je pritisaka kojima su domaći urbanisti odoleli, prenosi Beta.

U odgovoru organizaciji Transparentnost, Urbanistički zavod tvrdi da nema informacije o pregovorima s potencijalnim investitorom, a nema čak ni plan za izgradnju Beograda na vodi koji je izradila firma Igl Hils iz Abu Dabija. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala