Dvoje stradalo u Harkovu, u toku antiteroristička operacija (video)

© AFP 2023 / Anatolij StepanovProtest u Ukrajini
Protest u Ukrajini - Sputnik Srbija
Pratite nas
U eksploziji tokom mitinga posvećenog godišnjici svrgavanja sa vlasti bivšeg predsednika Viktora Janukoviča u Harkovu poginulo je dvoje, a više od desetoro je ranjeno.

Ukrajinske službe bezbednosti navodno su uhapsile četvoro osumnjičenih za eksploziju u Harkovu, u kojoj su poginule najmanje dve osobe, a oko desetoro ljudi je ranjeno. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine objavilo je imena poginulih u eksploziji. Reč je o lideru harkovskog Evromajdana Igoru Tolmačovu i potpukovniku milicije Ribaljčenku — napisao je na svojoj Fejsbuk stranici šef MUP-a Anton Gerašenko. On je naveo da je eksplozivna naprava bila sakrivena u snegu pored puta kuda je trebalo da prođu demonstranti.    

Iz pres-službe Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine saopšteno je da je u gradu u toku antiteroristička operacija.

U gradu je uveden najveći stepen borbene gotovosti i izvodi se antiteroristička operacija, prenele su RIA Novosti.

Kako prenose mediji, protestu je prisustvovalo više od 500 ljudi. Policija i tužilaštvo trenutno vrše uviđaj, a ukrajinske vlasti su događaj nazvale terorističkim aktom.

Marš dostojansva u Kijevu

U Kijevu je danas održan Marš dostojanstva u znak sećanja na događaje koji su se odigrali na Trgu nezavisnosti prošle godine. Kako prenose RIA Novosti, maršu su prisustvovali i lideri nekih evropskih zemalja, predsednici Poljske, Litvanije i Slovačke  Bronjislav Komorovski, Dalja Gribauskajte, Andrej Kiska i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine, maršu je prisustvovalo oko 8.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala