„Hvala Ukrajini što smo beskućnici“

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaSituacija u Debaljcevu
Situacija u Debaljcevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je ukrajinska vojska povukla svoje snage iz ratom razorenog Debaljceva, uplašeni meštani počeli su da izlaze iz svojih skloništa, sakpljajući ono što je vojska za sobom ostavila – lične stvari, hranu i zimsku odeću.

„Želeli bismo da zahvalimo Ukrajini što smo beskućnici, što su nam uništeni domovi, rekla jedna meštanka za Rusiju danas, i dodala da u podrumima žive od prošlog leta.“

Lokalna bolnica je postala mesto stalnog boravka ukrajinskim vojnicima, a sada su tu utočište pronašli stanovnici koji su ostali bez domova, ali su odlučni da ostanu u gradu, za razliku od većine svojih sugrađana koji su prebegli u Rusiju.

Ukrajinski vojnik u Dombasu - Sputnik Srbija
Još 500 ukrajinskih vojnika se nalazi u Debaljcevu

„Kako može osoba, koja je radila celog života, da završi u podrumu kao pacov?! Ne razumem kako sam se našla ovde“, navodi stanovica ovog mesta.

Debaljcevo je strateški važno železničko čvorište koje povezuje regione Donjecka i Luganska. Poslednjih nedelja je postao najveće bojno polje, gde je oko 3.000 ukrajinskih vojnika bilo opkoljeno ustanicima, sve do nedavne predaje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala