U centru Moskve protestovalo 40.000 ljudi

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMiting pokreta "Antimajdan" u Moskvi
Miting pokreta Antimajdan u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Miting društvene organizacije „Antimajdan“ u centru Moskve okupio je oko 40.000 hiljada ljudi.

Posmatrači su naveli da se na skupu okupilo mnogo naroda, ali da su to većinom ljudi iz ruskih regiona koji su doputovali u prestonicu autobusom. Miting je održan pod parolom Godišnjica Majdana. Nećemo zaboraviti, nećemo oprostiti!. Marš je prošao Strasnim bulevarom i ulicom Petrovka do trga Revolucije, gde je održan miting. Kolonu su predvodili jedan od osnivača Antimajdana, bajker Hirurg i ukrajinski političar Oleg Carjov, lider pokreta Novorusija.

Raša Tudej je javila da je skupu prisustvovao oko 40 hiljada ljudi. Organizatori su prijavili skup za 10 hiljada ljudi, ali nisu isključili mogućnost da može doći i više. Televizijski prenos sa skupa prenosio je Newcaster.Tv.

Na sajtu Prvog kanala preneo je da su bili okupljeni protivnici obojenih revolucija, protivnici onog što se desilo u Kijevu krajem februara 2014. godine, što je pokrenulo celi lanac tragičnih događaja: državni puč u Ukrajini, krizu, ljudske žrtve, humanitarnu katastrofu.

Antimajdan je formiran u januaru ove godine. Lideri pokreta su predsednik sveruskog motokluba Noćni vukovi Aleksandar Zaldostanov (Hirurg) i pisac i jedan od ko-predsednika partije Velika Otadžbina Nikolaj Starikov. Glavni cilj pokreta je borba protiv obojenih revolucija u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala