Specijalni sud na Kosovu imaće najviše 10 slučajeva

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaKorupcija, predratni mentalitet vlasti (socijalno-komunistički), kraj entuzijazma slobode od 1999, ali i kraj entuziazma nezavisnog Kosova.
Korupcija, predratni mentalitet vlasti (socijalno-komunistički), kraj entuzijazma slobode od 1999, ali i kraj entuziazma nezavisnog Kosova. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brzo formiranje Specijalnog suda važno je za dobrobit i budućnost Kosova, ocenila je američka ambasadorka na Kosovu Trejsi En Džejkobson i dodala da on neće imati više od deset slučajeva.

Ovaj sud će otkloniti crnu mrlju koja stoji nad OVK i nikako se neće baviti ʼslavnom borbomʻ OVK, rekla je Džejkobson u Prizrenu, a prenosi agencija Beta.

Džejkobson je kazala da će sud funkcionisati po zakonima Kosova i baviće se individualnim slučajevima.

Pokret „Samoopredeljenje“ najavio je proteste protiv osnivanja Specijalnog suda, jer smatra da su oni koji su postigli kompromis za njegovo formiranje to učinili da bi sebe zaštitili od krivičnog gonjenja pred tim sudom.

Mediji prenose da „Samoopredeljenje“, Alijansa za budućnost Kosova, Inicijativa za Kosovo i jedan deo poslanika vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK) neće glasati za Specijalni sud u skupštini Kosova, gde je potrebno da glasa 80 od ukupno 120 poslanika.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala