Dženifer Psaki postaje šef komunikacija Bele kuće

© FlickrDžen Psaki
Džen Psaki - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Stejt departmenta Dženifer Psaki prelazi na funkciju šefice za komunikacije predsednika Sjedinjenih Aameričkih Država, saopštila je Bela kuća.

To će biti unapređenje za Psaki koja je dve godine bila medijsko lice za spoljnu politiku SAD, navodi agencija Frans pres.

Ona će preuzeti dužnost predsednice odeljenja za komunikacije američkog predsedništva 1. aprila, navodi se u saopštenju Bele kuće, a ona je to potvrdila na svojoj dnevnoj konferenciji za štampu u Stejt departmentu.

Psaki (36) je imenovana 2013. za portparolku Stejt departmenta. U Ministarstvu spoljnih poslova SAD nasledila je diplomatu Viktoriju Nuland, koja je sada pomoćnica državnog sekretara za Evropu.

Psaki je bliska saradnica predsednika Baraka Obame i njegovog državnog sekretara Džona Kerija i stručnjak je za političke komunikacije.

Vodila je odeljenja za komunikacije u Obaminim predsedničkim kampanjama 20072008. i njegovu kampanju za reizbor 2012. godine. Karijeru je počela sa kandidatom Kerijem za predsedništvo 2004.

U Beloj kući na čelu odeljenja za komunikacije će naslediti Dženifer Palmijeri.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala