Kolinda Grabar Kitarović sela za Tuđmanov sto

© Flickr / Security & Defence AgendaKolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske
Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović počela je danas petogodišnji predsednički mandat u svojoj kancelariji, u kojoj će sedeti za radnim stolom koji je koristio prvi predsednik Hrvatske, pokojni Franjo Tuđman.

U predsedničkom kabinetu na Pantovčaku Kolindu Grabar Kitarović dočekala je postrojena Počasno-zaštitna jedinica, a novinarima je predsednica pokazala svoju kancelariju u kojoj će sedeti za radnim stolom koji je koristio Tuđman, ali za kojim nije sedeo njen prethodnik Ivo Josipović, prenosi Agencija Beta.

Očekuje se da će Grabar Kitarovićeva danas potpisati odluku o svojim savetnicima i formirati Savet za branitelje na čijem će čelu biti Ante Deur, jedan od vođa višemesečnog protesta dela ratnih veterana koji traže ostavke resornog ministra Predraga Matića i njegovih saradnika.

Kolinda Grabar Kitarović, predsednica Hrvatske - Sputnik Srbija
Hrvatska dobila prvu predsednicu: Hvala Tuđmanu, hvala braniteljima

Nezvanično se navodi da će predsednica popodne posetiti branitelje koji protestuju ispred resornog ministarstva. Posetila ih je i neposredno nakon pobede u drugom krugu izbora, 11. januara.

Već prvog dana mandata prve predsednice Hrvatske promenjena je zvanična internet stranica predsednika, pa su na njoj sada objavljeni šturi podaci, ali i inauguracioni govor Kolinde Grabar Kitarović i njena biografija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala