Grčka treba da izađe iz EU

© Flickr / Mick BackerEU i Grčka
EU i Grčka - Sputnik Srbija
Pratite nas
U ovom trenutku, Grčka treba da izbaci evro iz upotrebe, izjavio je u intervjuu listu "Les Ekos" bivši predsednik Francuske Žiskar D'Esten.

"Ulazak Grčke u evrozonu 2001. godine je očigledna greška. Ja sam bio protiv toga. To sam i govorio. Nemci su takođe bili protiv njih (Grčke). Oni su ih prihvatili, zato što su druge zemlje, posebno Francuska, insistirale na tom pitanju. Grčka može da reši svoje trenutne probleme samo ako se vrati devalviranoj valuti. Zato je potrebno vrlo mirno razmatrati taj scenario, hladne glave, u interesu same Grčke", smatra D'Esten.

Prema mišljenju francuskog političara, Grčka mora da devalvira svoju valutu, jer grčka ekonomija nije u stanju da se popravi i počne sa rastom sa tako jakom valutom kao što je evro. U isto vreme, on ne isključuje da će nakon rešenja svih ekonomskih problema, Grčka uspeti da se vrati u zonu evra.

"Grčkoj je to potrebno, kako bi sebi dala mogućnost da devalvira valutu. Ako ona to ne uradi, njena situacija će se pogoršati i dovesti do još veće krize", naveo je bivši predsednik Francuske Žiskar D'Esten.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala