Legalizacija bespravne gradnje u Srbiji od maja

© Foto : Vlada SrbijeZorana Mihajlović izjavila je da niko nije odustao od koncesije za izgradnju dela auto-puta na Koridoru 11 i da će uskoro biti nastavljeni pregovori s kineskim kompanijama.
Zorana Mihajlović izjavila je da niko nije odustao od koncesije za izgradnju dela auto-puta na Koridoru 11 i da će uskoro biti nastavljeni pregovori s kineskim kompanijama. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dokument na osnovu kojeg će biti moguća legalizacija bespravno izgrađenih objekata trebalo bi da bude usvojen do maja, najavila je danas Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije.

„Očekujem da taj dokument — jer se još ne zna da li će biti zakon ili drugačiji akt — bude gotov do maja, a njegov cilj je da se reši pitanje svih nelegalnih objekata izgrađenih u prethodnom periodu", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare.

Ministarka je podsetila da u Srbiji trenutno ima milion i po nelegalnih objekata, i da nedavno usvojeni Zakon o planiranju i izgradnji više ne dopušta njihovo postojanje.

„Biće legalizovano sve što se može legalizovati, izuzev objekata u parkovima prirode", kazala je ona.

Mihajlovićeva je najavila da će se pred poslanicima u martu naći i zakoni o konverziji i katastru nepokretnosti.

Govoreći o radu Železnica Srbije, ona je potvrdila da je plan poslovanja tog preduzeća dostavljen Ministarstvu privrede, koje treba da ga usvoji, ali je istakla da Železnica mora da ispuni uslove da bi plan bio prihvaćen.

Navela je da su Železnice Srbije dobile određene komentare i sugestije od Ministarstva saobraćaja i drugih ministarstava — šta je potrebno da učine kako bi uskladile svoj plan sa politikom Vlade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala