Muslimani treba da se ujedine protiv Islamske države

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Međunarodne islamske misije muftija Šafig Pšihačev
Predsednik Međunarodne islamske misije muftija Šafig Pšihačev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Međunarodne islamske misije muftija Šafig Pšihačev pozvao je muslimane da se ujedine u borbi protiv Islamske države napominjući da je to trebalo odavno da se desi.

„Islamski svet je odavno trebalo da se ujedini kako ne bi dozvolio pojavu kao što je ISIL. Nažalost, to se sada dešava vrlo sporo, a želeli bismo da saradnja bude intenzivnija i da ne stradaju nevini ljudi", rekao je Pšihačev.

On je dodao da se Islamska država sa taocima obračunava na brutalan način kako bi izazvala strah i slomila volju za suprotstavljanje njenim dejstvima kod ljudi koji se sa njom ne slažu.

Iz sveta stižu osude jučerašnjeg ubistva dvadeset jednog pripadnika Koptske pravoslavne crkve. Vlada Španije apelovala je na sve zainteresovane strane u Libiji, gde se zločin dogodio, da ostave po strani svoje nesuglasice i da se ujedine u borbi protiv terorističke pretnje.

„Španija je sa negodovanjem primila novost o tome da su teroristi u Libiji ubili dvadeset jednog egipatskog hrišćanina. Teroristi koji su počinili ovaj čudovišni zločin izjavili su da pripadaju Daišu (Islamskoj državi) i teže religioznoj mržnji", navodi se u saopštenju Vlade Španije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala