Srbija će učiniti sve da se poboljšaju odnosi sa Hrvatskom

© AFP 2023Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je jutros posle liturgije u pravoslavnoj crkvi u Zagrebu da će Vlada Srbije dati sve od sebe da se poboljšaju odnosi između Srbije i Hrvatske.

„Država Srbija i Vlada će dati sve od sebe da u našim odnosima sa našim komšijama Hrvatima vladaju mir, dobri odnosi, više poštovanja", rekao je Vučić u obraćanju pravoslavnim vernicima u Crkvi Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Ponašanje Srbije biće pozdravljeno i ocenjeno kao ozbiljno - Sputnik Srbija
U Zagreb, uz konsultaciju sa Nikolićem

On je istakao da je u Zagreb došao da, ako može, utiče na pravljenje mostova „da se vi osećate lakše i da sa jednakim ponosom volite i Srbiju i Hrvatsku".

Vučić je prisustvovao liturgiji povodom Sretenja, koja je počela u devet sati, u prisustvu nekoliko desetina vernika. Liturgiju je predvodio mitropolit ljubljansko-zagrebački Porfirije.

Premijer Srbije trenutno je na sastanku sa predstavnicima srpske zajednice, nakon čega će u podne prisustvovati svečanoj inauguraciji nove hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

Posle inauguracije, kako je najavljeno, Vučić će imati kraće bilateralne sastanke sa Grabar Kitarovićevom i šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala