SB UN sutra o prekidu vatre u Ukrajini, sukobi se nastavljaju

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaUN
UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet bezbednosti UN sutra bi trebalo da glasa o rezoluciji kojom se, na predlog Moskve, poziva na potpunu primenu dogovora o prekidu vatre koji je u četvrtak postignut u Minsku. Na istoku Ukrajine od ponoći po lokalnom vremenu treba da nastupi prekid vatre.

Žestoki sukobi između ukrajinske vojske i ustanika se u međuvremenu nastavljaju.  Štab samoproglašene Donjecke narodne republike je saopštio da je ukrajinska vojska tokom noći iz teškog naoružanja 25 puta otvarala vatru na pozicije ustanika i stambena naselja.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih država u Beogradu Majklom Kirbijem rekao da će Srbija kao predsedavajuća OEBS-a uložiti maksimalne napore da sporazum iz Minska o prekidu vatre u Ukrajini bude primenjen.

Šef poljske diplomatije Gžegož Shetina rekao je da i dalje postoji mogućnost da se uprkos sklapanju sporazuma u Minsku nastave isporuke oružja Ukrajini. On je dodao je da će se tema naoružavanja Ukrajine vratiti na dnevni red ukoliko se sukob na istoku te zemlje ne okonča.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala