Uskoro počinje elektronska kontrola teretnog saobraćaja između Srbije i Ruske Federacije

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaSistem „Argus“ automatizuje procese pregleda i kontrole dokumentacije, kao i transport životinja, proizvoda i sirovina životinjskog porekla
Sistem „Argus“ automatizuje procese pregleda i kontrole dokumentacije, kao i transport životinja, proizvoda i sirovina životinjskog porekla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Srbija nalaze se u završnoj fazi uvođenja sistema kontrole uvoza, izvoza i tranzita teretnog saobraćaja „Argus“, koji će početi sa radom narednih meseci, izjavio je za RIA Novosti pomoćnik rukovodioca Roseljhoznadzora Aleksej Aleksenko.

Sistem „Argus“ automatizuje proces pregleda i kontrole izvozne i uvozne dokumentacije, kao i transport životinja, proizvoda i sirovina životinjskog porekla.

Aleksenko je podsetio da je u poslednje vreme registrovan veći broj falsifikovanih propratnih dokumenata, koji navodno, kao i tovar, potiču iz Srbije.

Takođe, Aleksenko je dodao da Srbija aktivno sarađuje sa Rusijom u svim pitanjima koja se tiču isporuke proizvoda.

„Stalno obavljamo konsultacije i sa ambasadorom i sa prvim sekretarom Ambasade, koji su redovno na vezi sa državnim organima“.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala