Nemačka Levica: Ukrajinske izbeglice ne žele pod protektorat Kijeva

© WikipediaVolfgang Gerke
Volfgang Gerke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik frakcije Levice u nemačkom Bundestagu Volfgang Gerke izjavio je za Sputnjik da bi rezultat pregovora u Minsku trebalo da bude garancija bezbednosti ustanicima, kao i obnova i razvoj regiona pod njihovom kontrolom.

„Osnovna teškoća sastoji se u tome što ustanici na jugoistoku žele da budu sigurni da će njihov region, dobivši veliki stepen nezavisnosti, biti obnovljen. Bio sam u regionu, razgovarao sa izbeglicama koji žive u kampovima. Skoro svi su govorili isto: ’Pod protektorat Kijeva se nećemo vratiti nikada’. Lično smatram da nikada ne treba govoriti ’nikad’, ali ove ljude je moguće razumeti ako se pomisli šta su sve morali da prežive. I to treba imati u vidu“, rekao je Gerke.

On je dodao da za svih deset godina, koliko je Angela Merkel na dužnosti kancelara Nemačke, još je nijednom je nije pohvalio, ali će ovog puta to premijerno učiniti.

„Smatram njenu zajedničku inicijativu sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom apsolutno pravilnim i hrabrim korakom“, rekao je Gerke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala