Desetoro dece palo u nesvest u školi u Šajkašu

© FotoHitna pomoć
Hitna pomoć - Sputnik Srbija
Pratite nas
Desetoro učenika iz mesta Šajkaš danas je iz škole prebačeno u Dečiju bolnicu u Novom Sadu, nakon što su se tokom jutarnje nastave onesvestili, potvrđeno je Beti u novosadskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, deca su oko 11 sati za vreme časa fizičkog u fiskulturnoj sali osetila simptome nesvestice, ali je uzrok još uvek nepoznat.

Nastavnici su u prvom momentu posumnjali na gas kojim se Osnovna škola „Isidora Sekulić" greje, ali su radnici preduzeća „Srbijagas" na terenu utvrdili da gasa u fiskulturnoj sali nije bilo.

Kako je rečeno u policiji, okolnosti se još utvrđuju, a čekaju se i analize krvi iz Dečije bolnice.

Uviđaj u Osnovnoj školi „Isidora Sekulić" u Šajkašu je u toku, a trovanje dece gasom je zasad isključeno, jer škola nema uveden gas, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

„Nakon časa fizičkog vaspitanja došlo je do trovanja učenika uglavnom iz odeljenja VII2. Oni su prethodno boravili u fiskulturnoj sali. Sedamnaestoro dece je imalo nesvesticu, od toga je njih 10 primljeno u bolnicu u Novom Sadu. Svi su van životne opasnosti", saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Dodaje se da je reč o 17 dece koja su prijavila tegobe, a da će ostali učenici odeljenja VII2 biti preventivno pregledani u Domu zdravlja.

U školi uviđaj i dalje traje, a tamo se osim pripadnika policije nalaze i prosvetni inspektori, kao i prosvetni savetnici iz Školske uprave Novi Sad Ministarstva prosvete.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala