Predsednik Srbije traži temeljnu istragu požara u Sibiru

© Sputnik / Aleksej Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
U razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, Tomislav Nikolić je zatražio i da se svuda gde su kao radnici angažovani srpski državljani posveti veća pažnja uslovima rada
Šest radnika iz Srbije poginulo u požaru na gradilištu u Sibiru - Sputnik Srbija
Nesreća u Sibiru: Tela radnika iz Srbije na ekspertizi, pokrenuta istraga

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas sprovođenje temeljne istrage o uzrocima nesreće na Jamalu gde je u požaru na gradilištu nastradalo šest srpskih državljana.

U razgovoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, Nikolić je zatražio i da se svuda gde su kao radnici angažovani srpski državljani posveti veća pažnja uslovima rada, saopštio je njegov kabinet.

Predsednik Srbije je istakao da do ovakve tragedije nije smelo da dođe i izrazio nadu da će se iz te nesreće izvući odgovarajuće pouke, kako se tako nešto nikada više ne bi ponovilo.

Nikolić i Čepurin u razgovoru su takođe izrazili žaljenje zbog poslednjih tragičnih događaja u Ukrajini i istakli želju da se konflikt što pre reši, ako je moguće i na sastanku koji će se održati ove nedelje.

Čepurin je, dodaje se u saopštenju, zahvalio Nikoliću na konstruktivnom držanju delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, uprkos pritiscima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala