Šest radnika iz Srbije poginulo u požaru na gradilištu u Sibiru

© Flickr / Kid GibsonPožar
Požar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Radnici su nastradali u požaru koji je zahvatio gradilište na poluostrvu Jamal. Na lice mesta uputio se predstavnik ambasade Srbije u Moskvi Milan Živković.

Gradilište na poluostrvu Jamal na severu Sibira noćas je zahvatio požar, u kojem je poginulo šest radnika iz Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova pozivajući se na podatke dobijene od Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

U trenutku izbijanja vatre, na gradilištu je bilo oko 200 radnika iz Srbije, koji su u Rusiju otišli preko firme „Velestroj“.

© FotoŠest radnika iz Srbije poginulo je proteklog vikenda u požaru koji je izbio na gradilištu na severu Rusije
Šest radnika iz Srbije poginulo je proteklog vikenda u požaru koji je izbio na gradilištu na severu Rusije - Sputnik Srbija
Šest radnika iz Srbije poginulo je proteklog vikenda u požaru koji je izbio na gradilištu na severu Rusije
Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, prema preliminarnim informacijama, požar je izbio u mobilnom naselju na sibirskom poluostrvu Jamal, kod grada Saleharda, približno 3.000 kilometara od Moskve.

Prema podacima iz dosadašnje istrage koju vode ruski organi, nastradalo je šest državljana Srbije, prenosi Blic reči ambasadora Srbije u Rusiji Slavenka Terzića.

Terzić je rekao da je ambasada u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i sa ruskim organima, uključujući Ministarstvo za vanredne situacije.

© FotoReč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije
Reč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije - Sputnik Srbija
Reč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije
Ambasador je izjavio da predstavnik ambasade Milan Živković hitno putuje na mesto nesreće, odakle će moći naknadno da da bliže i konkretnije podatke.

Kako su ranije preneli mediji, veze sa delom Sibira u kojem se tragedija dogodila su veoma loše.

Blic piše da u požaru je izgoreo deo smeštajnog bloka sa oko 80 soba, a reč je o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

Uzrok i dalje nije utvrđen, ali prema informacijama koje je Blic dobio sa lica mesta, najverovatnije se zapalila prostorija u kojoj su zaposleni sušili odeću.

Desetine soba je potpuno izgorelo, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona. Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u ovoj oblasti signal veoma slab.

Firma „Velestroj“ već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Poslednjih meseci je obim posla znatno manji, usled sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine, navodi Blic.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala