U Moravičkom okrugu više od 4.000 domaćinstava bez struje

© Flickr / Nat WildonKvarovi na dalekovodima (ilustracija)
Kvarovi na dalekovodima (ilustracija) - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moravičkom okrugu više od 4.000 domaćinstava bez struje; na jugu Srbije zbog izlivanja reke Moravice zatvoren državni put

U Srbiji od jutros nema obilnih padavina, ali zbog kvara 78 trafostanica u Moravičkom okrugu je od prošle noći i danas bez struje 4.397 potrošača.

Vodostaj nekih reka je u porastu, a zbog izlivanja reke Moravice na jugu zemlje zatvoren je saobraćaj na državnom putu na deonici Bujanovac-Preševska petlja, u mestu Levosoje.

Na području Moravičkog okruga bez struje je ostalo 4.397 potrošača sa 10 dalekovoda, a radnici elektrodistribucije su na terenu kako bi što pre normalizovali snabdevanje.

Na teritoriji ovog okruga svi putevi su prohodni, a zbog snežnih padavina otežan je saobraćaj na brdsko-planinskom području Lučana i Ivanjice, ali nema zastoja – saopštio je danas komadant Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog okruga Slobodan Jolović, a prenose mediji.

Sneg koji još pada brzo se topi, a narednih dana se očekuju niske temperature i pojava leda na kolovozu, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji. 

Najveći prekidi struje su na području grada Čačka, gde je bez električne energije ostalo 3.497 potrošača, bez napajanja sedam dalekovoda, a u kvaru 58 trafostanica.

U Gornjem Milanovcu bez struje je 451 potrošač, tri dalekovoda bez napona, dok je od 12.30 časova normalizovano snabdevanje na području opštine Lučani.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala