Mekejn napao Merkelovu zbog odbijanja da Ukrajinu snabde naoružanjem

© AP Photo / Cliff OwenDžon Mekejn
Džon Mekejn - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Džon Mekejn optužio je nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog ravnodušnosti prema građanima Ukrajine koji se bore na jugoistoku zemlje, i kritikovao je zato što ovoj zemlji nije obezbedila naoružanje

Republikanski senator Džon Mekejn kritikovao je nemačku kancelarku Angelu Merkel zbog nepopustljivog stava u vezi sa snabdevanjem ukrajinske vojske naoružanjem.

Američki političar optužio je Merkelovu zbog ravnodušnosti prema građanima Ukrajine koji pate od posledica konflikta na jugoistoku zemlje.

Džon Mekejn - Sputnik Srbija
Mekejn: Ukrajini su potrebni sistemi Džavelin

„Moglo bi se pomisliti da ona ne zna ili ne mari što su ljudi u Ukrajini pobijeni", citiraju nemački mediji Mekejnove reči.

Senatorove optužbe, koje dolaze uoči posete Merkelove Vašingtonu zakazane za 9. februar, izazvale su oštre osude u Nemačkoj koja je odbacila njegove tvrdnje.

Mekejn predvodi grupu od desetak republikanskih i demokratskih senatora koji vrše pritisak na američkog predsednika Baraka Obamu da dozvoli slanje američkog naoružanja Kijevu.

Nemački zvaničnici rekli su da bi, ukoliko bi se dozvolilo korišćenje američkog oružja u Ukrajini, to bilo samo „dolivanje ulja na vatru". Nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen upozorila je da bi slanje naoružanja bio čin koji bi samo rasplamsao vatru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala