U Srbiji za 48 sati uhapšeno 290 ilegalnih migranata

© Foto : MUP SrbijeNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina uhapšenih su Albanci, koji su pokušali da pređu granicu Srbije i Mađarske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i dodao je više od 60.000 Albanaca sa Kosova podnelo zahtev za pasoš Srbije

U Srbiji je u poslednjih 48 sati uhapšeno 290 osoba. Većinom se radi o Albancima sa Kosova koji su pokušali da pređu granicu Srbije i Mađarske, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Podignuto je 256 prekršajnih prijava i 15 krivičnih prijava protiv krijumčara i zaplenjeno je 15 vozila, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

On je napomenuo da je Srbiji, u ovom momentu, podneto oko 60.000 zahteva kosovskih Albanaca za izdavanje pasoša Srbije.

"Imamo 60.000 i više zahteva Albanaca sa Kosova i Metohije za izdavanje pasoša naše države", rekao je Stefanović nakon što je sa ambasadorom Švedske Kristerom Aspom potpisao Protokol o sprovođenju Sporazuma Srbije i Evropske zajednice o readmisiji lica koja nezakonito borave.

Stefanović je kazao da on to tumači kao njihovu želju da Srbija bude njihova zemlja.

"Jedan veći broj Albanaca želi da prizna Srbiju kao svoju zemlju. Ja to tumačim tako", zaključio je Stefanović.

Stefanović je najavio da će u ponedeljak u Beogradu razgovarati sa direktorom policije Nemačke o problemu ilegalnih migranata i lažnih azilanata.

"To je u ovom trenutku broj koji se javlja za azil u Švedskoj. Od tog broja, negde oko 95-96 odsto ljudi se vraća", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija nakon potpisivanja protokola.

Stefanović je najavio da će u ponedeljak u Beogradu razgovarati sa direktorom policije Nemačke o problemu ilegalnih migranata i lažnih azilanata. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala