Srbija prodaje Železaru: Nacrt ugovora sa „Esmarkom“ iduće sedmice

© Foto : Železara SmederevoŽelezara Smederevo
Železara Smederevo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovori sa američkom kompanijom teški, ali nacrt ugovora će biti gotov u ponedeljak ili utorak, rekao je ministar finansija Srbije Dušan Vujović.
Nastavljaju se pregovori oko privatizacije Železare Smederevo

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da će pregovori sa „Esmarkom" o prodaji Železare Smederevo biti uspešno završeni i da će nacrt kupoprodajnog ugovora biti potpisan početkom naredne nedelje.

„Pregovori su teški jer je potrebno da obe strane prilagode kupoprodajne uslove svojim očekivanjima. Očekuje se da će nacrt ugovora biti potpisan u ponedeljak ili utorak", rekao je Vujović.

Kako je objasnio na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, trebalo bi da Vlada posle potpisivanja nacrta u kratkom roku odobri taj dokument, a zatim i da „Esmark" dostavi tražene bankarske garancije.

„Razgovara se o 30 elemenata koji su važni za ugovor a odnose se na obaveze obe strane i koji će garantovati nastavak proizvodnje i zaposlenost", rekao je Vujović.

On je dodao da treba proceniti zalihe, vrednost opreme i rezervnih delova, kao i plan koji „Esmark" predlaže za nastavak proizvodnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala