65. Berlinale: U trci za Zlatnog medveda 19 filmova

© Flickr / nathonMeđunarodni filmski festival Berlinale
Međunarodni filmski festival Berlinale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Festival otvara španski film „Nobody Wants the Night“ sa Žilijet Binoš. Među prvima biće prikazani i filmovi Pitera Grinaveja i Terensa Malika, čiji će „Knight of Cups“ imati svetsku premijeru.

U Berlinu večeras počinje 65. Međunarodni filmski festival Berlinale, na kojem se 19 filmova takmiči za Zlatnog medveda.

© Flickr / sebasoNa festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a njih oko 20 se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda.
Na festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a njih oko 20 se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda. - Sputnik Srbija
Na festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a njih oko 20 se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda.

Festival će otvoriti ostvarenje španske rediteljke Izabel Koikset „Nobody Wants the Night", sa francuskom glumicom Žilijet Binoš. Film će, u zvaničnoj konkurenciji, premijerno biti prikazan na festivalu koji traje do 15. februara.

Novi filmovi Terensa Malika i Pitera Grinaveja su među prvim odabranim ostvarenjima koja će biti prikazana na Berlinskom festivalu.

Organizatori festivala su naveli da će Malikov „Knight of Cups", u kojem glume Kristijan Bejl, Kejt Blančet i Natali Portman, imati svetsku premijeru u takmičarskom delu Berlinala.

Britanski reditelj Piter Grinevej na festivalu će se pojaviti sa novim ostvarenjem „Eisenstein in Guanajuato".

Međunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951. godine, a od 1978. se se održava svakog februara. Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu, sa 274.000 prodatih ulaznica godišnje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala