Autobus na liniji Split-Beograd prevrnuo se u Hrvatskoj, 12 povređenih

Pratite nas
Niko od putnika nije životno ugrožen, svima pružena neophodna lekarska pomoć.

Autobus preduzeća „Lasta“, koji saobraća na liniji Split-Beograd, prevrnuo se jutros oko 3.30, a povređeno je 12 osoba.

Kako prenose mediji u Srbiji, iz „Laste“ su saopštili da je u vozilu bilo 17 putnika, a prema nezvaničnim informacijama niko od njih nije životno ugrožen.

Jedna osoba je odmah prebačena u bolnicu u Zagrebu, četiri osobe su nakon pregleda zbrinute u Domu kulture Popovača, a dvanaest osoba je prevezeno u bolnicu u Sisku, gde su upućeni na dalju dijagnostiku. Pojedini hrvatski mediji navode da je među povređenima troje dece. Iz Srbije je poslat autobus koji će putnike prevesti do Beograda.

Prema informacijama konzula Srbije u Hrvatskoj Zorana Vasiljevića, sa kojim je „Lasta“ u kontaktu, svim putnicima pružena je neophodna lekarska pomoć i na stalnoj je vezi sa lekarima u zdravstvenim ustanovama gde su putnici zbrinuti.

Autobus je bio tehnički ispravan, a pre uključenja u saobraćaj obavljena je dnevna nega vozila, naveli su u „Lasti“. Vozači R.J. (54) i Z.I. (55) su u ovom preduzeću zaposleni već dvadeset godina. U saopštenju je navedeno da će više informacija biti dostupno po završetku istrage, ali se ne navodi tačno mesto udesa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala