Vučić: Nemam dokaza da Rusija stoji iza protesta

© Sputnik / Dejan SimićProtesti ispred Skupštine u Beogradu
Protesti ispred Skupštine u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemam dokaza da Rusija stoji iza protesta u Srbiji, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa navodima nekih medija koji to tvrde.

Aleksandar Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da je sastanak sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom pomeren za sutra iz tehničkih razloga.

„Da li sam srećan onim što radi deo ruskih, deo nemačkih, deo američkih medija, između njih ne vidim nikakvu razliku, nisam. Ali ja to podrazumevam, Srbija je nezavisna zemlja i srećan sam dok je tako. Kada su isti Dojče Vele, Njujork tajms i, ne znam, Bi-bi-si i Raša Tudej, to je najbolji dokaz moje politike. A da optužujem bilo koju zemlju, ja to nisam u stanju“, rekao je Vučić.

Podsetimo, pojedine nevladine organizacije, kao što je CEAS, gostujući u nekim domaćim medijima, „otkrile“ su „ruski trag“ u demonstracijama u Srbiji, optužujući neosnovano i bez dokaza, kako je rekao ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.

Komentarišući prisustvo stranih državljana na protestima u Beogradu, Vučić je rekao da je najviše bilo Crnogoraca, ali ne misli da njihova služba ima veze sa tim.

Kazao je da su najčudniji dvoje Izraelaca koji su privođeni, jer je kod njih „pronađena zanimljiva oprema“, kao i državljanin Britanije, inače Škot, koji je takođe privođen.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala